Dezvoltare economică

La începutul anilor 60, în tomatoesGottlob are loc un adevărat b00m economic.  Atât CAP – ul cât şi  localnicii au  posibilitatea de a cultiva roşii pentru export.  Există un punct de recoltare, iar marfa plecă încarcată în vagoane spre RDG, RFG, Polonia, Cehoslovacia şi Ungaria. Acesta este ” punctul de plecare ” a bunăstării localnicilor.

images3În aceeaşi perioadă, localnicii de etnie română încep să cultive lubeniţă. Producţia era depozitată în vagoane şi transportată în diferite puncte din ţară. În scurt timp, lubeniţa de Gottlob devine un brand în zona de vest a României.

christmas-tree-with-gifts-flipbook

Odată cu intrarea României în capitalism, în localitate apar primele afaceri. La început timid, iar 1997, în Gottlob apare „fabrica lui Moş Crăciun”. Moranduzzo SRL deschide o fabrică de ornamente şi podoabe de Crăciun. Peste 200 de localnici îşi găsesc aici o slujbă.

În 2004, Gottlob – ul devine comună. Din acest an începe dezvoltarea infrastructurii, pe toate palierele. Toate drumurile din localitate sunt asfaltate. Primăria, şcolile generale, grădiniţele din Gottlob şi Vizejdia sunt reabilitate. În februarie 2009, a fost perfectat contractul  pentru demararea construcţiei unui parc în comuna Gottlob. Obiectivul este situat în vecinătatea bazei sportive di_DSC5583n localitate. Amenajarea unui astfel de perimetru a fost de primă necesitate. Din acest an, copiii şi tinerii din Gottlob au la dispoziţie un spaţiu conceput pentru relaxare. În mai au fost finalizate lucrările la Sala de Gimnastică şi Sport. Obiectivul este amplasat în curtea Şcolii Generale din localitate.

Responses

  1. AZI 19 FEBRUARIE AM DESCOPERIT ACEST SITE VA FELICIT PENTRU TOATE REALIZARILE MINUNATE SANT DIN ORASUL TOPLITA SI DORESC SA REALIZEZ CEVA DEOSEBIT PENTRU ACEST ORAS LUCREZ IN DOMENIUL SPORTULUI SI VREAU SA DEZVOLT ACTIVITATILE SPORTIVE DIN LOCALITATE AVEV BAZE SPORTIVE CA PARTIE DE SKI, BAZINE DE INOT ,SALI DE SPORT CU TOATE ACESTEA NU PREA APAR PREA MULTI SPORTIVI


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: